Are you missing something?

Случва ли ви се да ставате от масата гладни въпреки, че сте изяли количество храна, което обикновено ви засища? Случва ли ви се да ядете и ядете без да се  почувствате заситени? Ако случаят е такъв, то най-вероятно изобщо не сте били гладни още със сядането си на масата.
Но какъв е този феномен? Какво е чувството, което ни е подтикнало да отворим хладилника, да нападнем останките от храна забравени на масата или буркана с течен шоколад/тахан/фъстъчено масло в скрит в шкафа?

Глад… ала не физически, а емоционален. Това ще рече, че не тялото ни има нужда от храна, а на нас ни липсва някаква емоция – щастие, любов, хармония, цялостност и т.н. И вместо да си я доставим ние прибягваме към храната мислейки, че тя може да запълни тази празнина в нас.

ВНИМАНИЕ!:  Това никога не се случва! Може да изядете 5 шоколада, 2 кутии сладолед, 3 чипса и каквото още ви хрумне,  но ще откриете, че след това празнината си е все там. Най-много за известно време да ви стане лошо и/или тежко на стомаха от погълнатите количества, но след като това отмине ще бъдете готови за ново нападение на хладилника!

Ако разпознавате себе си в текста по-горе дори и съвсем бегло, то тази статия  е точно за вас.

Ако откриете, че не можете да изядете 1 от нещо – 1 стафида, 1 парченце шоколад и т.н. то вижте това упражнение.

Вашият коментар

Filed under Uncategorized

Вашият коментар